Doğuma Hazırlık 1: Hastane Çıkış Çantasında Neler Olmalı?

Doğuma hazırlığın psikolojik kısmının yanında bir de her yanda karşımıza çıkan hastane çantasında neler olmalı başlıklı bir dolu liste var. Ben bunların neredeyse hepsini okudum ve izledim ancak gel gör ki ihtiyacım olan şeylerin çoğu orada anlatılanlar gibi değildi. O sebepten en baş, olmazsa olmazları buraya yazacağım. Buralar bir müddet annecik blogu gibi olacak ama sizden sürekli mesaj gelince ben de yazayım dedim. Hepiniz şimdiden sağlıkla alın bebelerinizi kucağınıza.

Hastane Çıkış Çantasında Neler Olmalı?

Bebek İçin;

1) 3 Adet Hastane Çıkış Kıyafeti

Ben şu satılan hastane çıkış setlerinden almadım. Çoraplı tulumlardan aldım, başına penye bere aldım, eldiven hiç takmadım o sebepten de almadım yanıma, tulumun kendinden eldiveni vardı arada onları taktım o kadar. Çorap almamıştım açıkçası ama bebek hemşiresi özellikle çıtçıtlı atlet ve çorap istedi sizin de aklınızda olsun.

Hastane çıkış kıyafetlerini Londra’daki Marks and Spencer’dan almıştım. Bir de Ebebek’te Baby Corner diye bi marka var onun bir modelini aldım. 3 takım gayet yeterli oluyor.

2) Müslin Bez

Hem yatağına, hem gelen gidenlerden kucağına almak isteyen olursa onların omzuna müslin bezler en iyisi. Sonrasında da günlük hayatta ciddi hayat kurtarıcı oluyor zaten.

3) Puset

Hastaneden eve dönüşte bebeği taşımanın en mantıklı yolu.

4) Ağız Bezi

Kusmalar vs için hayat kurtarıcı klasik ağız bezleri.

5) Yenidoğan Bebek Bezi / Alt Açma 

1 mini paket almıştım ben yanımıza arttı bile çok büyük bir şeye gerek yok yani. Alt açmayı da kullan at olanlardan almıştım 3-4 tane.

6) Islak Mendil

Ben Unibaby’nin yenidoğan ürününü kullandım ama bebek pamuğu ile ıslatıp silmek isterseniz de yine Ebebek’te uygun fiyata var.

7) Mevsimine Göre Battaniye

Leyla, kışın doğduğu için ben kalın bir battaniye almıştım ama yazın doğanlar için ince penye battaniyeler de yeterli diye düşünüyorum.

8) 0-3 Ay Biberonu

Olura anne sütü hemen gelmez ya da bebek emerken zorlanırsa diye hemşireler gece mama vermek isteyebiliyorlar. Onun için yanınızda yedek bulunsun. Ben Avent’in yenidoğan biberonunu aldım.

9) 0-3 Ay Emziği

Hastane çantasına koymamıştım açıkçası sonra da bizim kız alışmadı zaten ama siz dilerseniz yanınıza alın o günden denemeye başlayın.

10) Takı Yastığı

Gelen giden altınını falan o yastığa takıyor sonra onunla hava atıyorsunuz herkese. 😀 Ben unutup son dakika odasından bir yastık kapmıştım çıkarken 😀

 

Anne İçin;

1) Gecelik ve Çorap

Sakın pijama falan almayın mahvolursunuz. Zaten kanamanız oluyor, sürekli odaya hemşire gelip pansuman, bakım vs yapıyor o sürelerde pijama zulüm. Ben gayet pazarda satlan penye geceliklerden almıştım ama en önemlisi önden açılan düğmeli modellerden olsun. 3 tane yeterli. Çorap da 2 çift koydum. Ayakları sıcak tut anacım önemli! 😀

2) Sabahlık

Normal doğum da yapsanız ameliyat da olsanız sadece gecelikle insanları karşılamak istemeyebiliyorsunuz. O sebepten terletmeyecek ince bir sabahlık hayat kurtarıcı.

3) Terlik

Şöyle konforlu, şişen ayaklarınızı acıtmayacak rahat bir terlik mutlaka olsun yanınıza.

4) Göğüs Ucu Kremi

Acının başladığı nokta! İlk andan itibaren sürün mutlaka. Benim çok canım yandı ama asla kanlar akan, kabuk bağlayan yaralara dönüşmedi. Sürekli “Lansinoh Lanolin Göğüs Ucu Kremi” kullandım. Bebek bu varken memeyi emebiliyor da bir zararı yok yani.

5) Emici Külot

Depend’in kadınlar için emici külodu var. Onun büyük boyundan 2 paket aldım. Evde de onu kullanmaya devam ettim.

6) Göğüs Ucu Çıkarıcı ve Silikon Göğüs Ucu

Eğer ki göğüs ucunuz yoksa ya da çok minikse mutlaka ama mutlaka yanınızda bulundurun. Avent’in bu ürünleri en uygunları.

7) Kişisel Bakım Ürünleri

Makyaj malzemesi, diş fırçası, tarak falan ne istiyorsanız artık minik bir çanta hazırlayın.

8) Toka

Bak bu hiçbir yerde yazmıyordu lanet olsun! Emzirmeye çalışırken leş gibi terliyorsun ve her yerde tokaaaa diye aranıyorsun. At çantaya 5-10 tane bulunsun.

9) Eve Dönüş Kıyafeti

Rahat ve temiz üst, alt, çorap, iç çamaşırı ayır mutlaka dursun bir köşende

10) Süs Eşyaları

Eğer ki hastane odasını süslemek gibi bir durum söz konusuysa bence liste yap ve tek tek kontrol et çıkmadan. Yoksa yakınlarına eziyet olabiliyor ve hastane ile ev yakın değilse hepten sıkıntı. 🙂 Biz sadece kuş yemi dağıtmıştık bu sebepten bir tek sepet yetti.

Peki bunların dışında hastane çıkış çantasında olmasına asla gerek yok dediğim neler var?

Kesinlikle emzirme sütyeni! Geceliği zaten direkt üste giydim, önden düğmeli olduğu için de hiçbir sıkıntı yaşamadım doğrusu. Bir de yastık kılıfı, havlu, sabun vb. şeyler yazıyor her yerde bu aslında biraz da hastane ile ilgili. Bizim hastanemizde bunların hiçbirine gerek kalmamıştı. Eğer ki bunları karşılamayacak bir yer ise mutlaka yanınızda bulundurun ben boşuna koymuşum. Süt sağma mak. Benim sütüm direkt geldi ama gelmeyen arkadaşlarıma da hastane karşıladı onu da mesela fazlalık yapmışım çantada alarak. Bebek için sarı tülbent. Yani inanıyorsanız koyun tabii de ben inanmıyorum. Leyla da sarılık olmadı. Böylelikle tezi de çürüttüm. 😀 Lohusa kırmızı kurdele!!! Takmadım. Al da basmadı, karabasan da! Ama inanıyorsanız yine siz bilirsiniz. 😀

 

Tüm bunların yanında bir de genel olarak mutlaka yanınıza alacaklarınız;

. Refakatçi için pijama/eşofman/ terlik

. Fotoğraf Mak.

. Şarj Aletleri

. Kimlikler

. Bisküvi, kek gibi atıştırmalıklar

 

 

2 Comments

  • Yanıtla Ağustos 6, 2018

    Banu baskan

    2. Cocugu doguran biri olarak okudum ya. Ne yapayim guzel yaziyorsun kadin. Sevgiler

    • Yanıtla Ağustos 7, 2018

      utopikkafa

      <3 <3

Leave a Reply