İstanbul’da Görülmesi Gereken Yerler | Belgrad Ormanı

belgrad-ormani

Ve şimdi de outdoor olmaya karar verdik. 🙂 Vallahi bak. Hem de her ay bir günümüzü buna adayacak kadar da sözleştik aramızda. El sıkıştık.Hal böyle olunca da Belgrad Ormanı tabii ki ilk durağımız oldu.

Sabahın köründe uyandık ve düştük yollara. Belgrad Ormanı kahvaltı için enfes bir yer. Tabii zengin zengin hayallerin yoksa 🙂

Vallahi benim yok. Hal böyle olunca da yaptım sandviçleri, aldım meyve suyunu, taktım sırt çantasını bir de girdim kocamın koluna. “Hadi” dedim… Gidiyoruz. Sağolsun eşlik etti o da bana. 🙂 Asla uyuzluk çıkarmaz Allah var yukarıda 🙂

Çıktık evden. Ben diyim saat 9 sen de 9 buçuk… Öyle arabayla falan değil he. Bildiğin toplu taşımayla. Şimdi sen diyeceksin ki, Belgrad Ormanı’na Nasıl Gidilir? Söyleyeyim de sen de bir an önce hayata geçir.

Önce binersin metrobüse canısı. Gidersin Zincirlikuyu’ya. Ardından atarsın kendini metroya ve doğru Hacıosman’a. Hemen metro çıkışında seni Bahçeköy otobüsleri bekliyor. 42 HM… Biniyorsun ona ve yaklaşık 15 – 20 sonra otobüs seni Belgrad Ormanı’nın çok yakınına bırakıyor.

Yaklaşık 5 dakikada girişe varıyorsun. Sonra piknik alanına mı gideceksin bentlere mi bilemem. Biz yürüyüş ve piknik alanına gittik.

Toplam 2,5 km de burada yürümen gerekiyor benden demesi. Ama orman içinde yapacağın bu yürüyüş tüm ruhuna çok iyi gelecek. Tabii harcadığın efor sonunda, piknik alanına varınca (kaba tabirle) öküz gibi yiyorsun yemeğini 🙂

Ve bir de 6km’lik yürüyüş yolu var sonrasında. Yarısına kadar dahi gitsen mutlaka gir bu yola. Doğaya, ormana ve sonunda ruhunda oluşan mutluluğa bayılacaksın.

Dinle beni. Bir hafta sonunu bu aktiviteye ayır. Tamam bizim gibi yağmur çamurda gitmek zorunda değilsin 🙂 Ama dediğimi yap ve kendine en uygun bulduğun zamanda bas git.

Hatta istersen hemen yanında yer alan Atatürk Arboretumu da uğranılacak noktalar arasında. Denemekte fayda var 🙂

 

belgrad-ormani-1

belgrad-ormani-3

belgrad-ormani-5

istanbul_belgrad-4

belgrad-ormani-6

istanbul_belgrad_2

belgrad-ormani-0

 

2 Comments

  • Yanıtla Şubat 4, 2016

    Selen

    Çok teşekkür ederimmm size sizin sayenizde not alıp bir sürü yer gezdim aslında geçen sene.Hala takipteyim sizi.Bir yere giderken toplu taşımayla tarif etmeniz,nerde ne yapılır bunları anlatmanız bana çok fikir veriyor.Bol gezileriniz olsun..

    Sevgiler

    • Yanıtla Şubat 4, 2016

      utopikkafa

      Yaaa yaşasın. Hepimiz gezelim bol bol 🙂

Leave a Reply