Assos Tatili

Üzerinden zaman geçmeden, anılar tazeliğini yitirmeden, kıskananların çatırdaması bitmeden tatil yazımı eklemeye karar verdim canlar. 😀

Bildiğiniz üzere bu bayram kapı kapı şeker toplamak yerine tatile gitmeyi tercih ettik. E yine gördüğünüz üzere rotamız bu sefer sadece 5-6 saat uzaklıktaki Assos’tu.

Tam olarak bu noktada göğsümden ama kalbime kalbime kalbime giden bi dolu sevgi kelebeği fışkırıyor. Çünkü benim akıl da, kalp de hala orada.

Gerçekleri inatla reddediyorum bugün. Masa başına gelmek, mailleşmek vs canımı çok da hoş tutmuyor doğrusu. Neyse ki anıları buradan da anlatıyorum da rahatlıyorum biraz. Gelelim asıl konumuza.

Bu tatilin detaylarını, mutlaka yapın kısmını ve dahasını paylaşmaya başlıyorum. Buyrunuz sizi kısa süreli bir Assos seyahatine çıkartayım 🙂

-Assos Nerede?

Öncelikle aklınızdan geçen bu soruya hemen cevap vereyim. Efendim Assos, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı bir yer. Antik kent olarak biliniyor. Denizi enfes. Akşamları rüzgarı bol. Gideceklere hırka tavsiye.

-Assos’a Nasıl Gidilir?

Biz araçsız gittik. İstanbul’dan Çanakkale-Ayvacık otobüslerine biniyor, 6 saatlik yolculuk sonunda Ayvacık’ta iniyor ve 15 dk süren Assos minibüslerine biniyorsunuz. Hepsi bu. 🙂

-Assos’ta Nerede Kalınır?-

Doğruyu söylemek gerekirse lüks merakınız varsa burada bir kenara koymalısınız. Çünkü Assos otelleri genel olarak pahalı. Ama biz ne yaptık? Bir motelde kalmayı tercih ettik. Hem de dünyanın en sıcak işletmecilerine sahip bir motelde. Assos Kadırga Koyu’nun sonunda yer alan Bronz Motel’de kaldık. Aşağıda detaylıca inceleyebilirsiniz.

-Assos’ta Ne Yapılır?

Saatlerce yüzülür, Behram Kale’ye gidilir, balık yenir, Kadırga Koyu’nda yürünür, ateş böcekleri keşfedilir ve tabii ki tonlarca yıldız gece boyu sanki yanınızdaymış gibi seyredilir.

Soru kısmını geçtiysek Bayram boyu süren Assos tatilini detaylandırmaya başlıyorum.

-Bronz Motel-

assos-tatili-2

Bahsettiğim gibi Assos’taki oteller son derece pahalı. Biz de zaten lüks takıntısı olan bir çift değiliz. Bu sebepten Kadırga Koyu’ndaki Bronz Motel tam da bize göre bir yerdi. İşletmecisi Zuhal Hanım ve eşi Rober Bey’in beni evlat edinmelerini isteyebilirim her an. Öyle sevgi yani 😀

Gittiğimiz sabah bizi sarılarak karşıladı Zuhal Hanım. Muhabbeti, samimiyeti, anneliği ve sıcak kanlılığı “-Murat nolurrrr yine geleliiiğğğmmm…” cümlelerimi hönkürmeme sebep oldu tabii 😀

assos-tatili-23

Sadece kahvaltı var burada. Ama illaki akşam yemeğini de burada yemem lazım derseniz saat 2’ye kadar Zuhal Hanım’a belirtmeniz lazım. Aslında burada müşteri değil de, sanki teyze ya da halasına gelmiş biri gibisiniz. Öyle sıcak işte. Bu arada kahvaltıda Zuhal Hanım’ın yaptığı reçeller var. Özellikle portakal enfesto.

Manzara, ortam, sakinlik zaten harika. Bayram günü orada olmamıza rağmen son derece sakindi.

Yüzmeniz için motele ait bir alan var. Burası oldukça taşlı. Bu sebepten deniz ayakkabınızın olması şart.

assos-tatili-31

assos-tatili-3

Eğer ki giderseniz ateş böceklerine de selam söyleyin benden. İstanbul çocuğu olarak ilk defa burada gördüm ateş böceklerini. Öyle güzel, öyle özel ki… He bir de bahçedeki minderlere uzanarak yıldızları seyretmeyi ve bahçedeki karavanı sevmeyi unutmayın sakın.

assos-tatili-22

assos-tatili-7

assos-tatili-27

assos-tatili-4

-Behram Kale & Assos Gezisi-

assos-tatili-9

Tatil ve dinlenme amaçlı gitseniz dahi Behram Kale ve Athena Tapınağı kesinlikle görmeniz gereken bir yer. Böyle bir manzara bugüne kadar tek bir yerde çıkmadı karşıma. Bu arada Athena Tapınağı, Aristo’nun kurduğu ilk felsefe okuluymuş.

assos-tatili-14

assos-tatili-20

assos-tatili-6

assos-tatili-21

Hemen karşısı Midilli. Gidince ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kaleye çıkarken yol üzerinde köylü kadınların tezgahları karşılayacak sizi. Buradan kolye, magnet, bez vb. el işi pek çok şey bulabilirsiniz. Bir de kara dut şurubu içmeden dönmeyin derim. 🙂

assos-tatili-18

assos-tatili-28

assos-tatili-10

Kale turu bittikten sonra ister yürüyerek, ister minibüsle Assos sahile gidin. Burada balıkçılar ve o pahalı dediğim oteller var. Adalara benziyor ama çok kalabalık ve ciddi bir araba karmaşası var.

assos-tatili-15

assos-tatili-8

(Assos Antik Liman)

assos-tatili-16

-Yeme & İçme-

Biz, Kadırga Koyu’nda kaldığımız için genelde burada yedik yemeklerimizi. Sahilde yer alan restaurantların hepsi aynı lezzet ve fiyat aralığında.

assos-tatili-17

Behram Kale’nin orada da Türk Kahvesi içmeyi tercih ettik ve tercihimiz Seyr-i Sefa oldu.
(2 Türk Kahvesi, 2 şişe su: 12TL)

assos-tatili-26

Assos’ta da çok aç olmadığımız için çay bahçesinde gözleme yedik.  (2 Gözleme, 2 Ayran: 20TL)

assos-tatili-5

Bir de her yerde dondurmacı var. Külahları mükemmel. Ballı bademli ve damla sakızlı dondurma tavsiye. (2 top dondurma 5 TL. Sıcak Waffle ise 6 TL.)

assl

Size detaylıca anlattım. Umarım bir gün en azından hafta sonu için bile olsa bu minik güzelliği görmeye gidersiniz.

Aklınıza takılan soru varsa da istediğiniz an sorabilirsiniz.

Sevgiler…

 

 

 

 

1 Comment

  • Yanıtla Ağustos 1, 2018

    Cengiz

    Assos’u geçtiğimiz yıl ziyaret ettiğimizde kulağımızda cırcır sesleri ile hatırlayoruz.

    Keyifli bir rehber olmuş. Elinize sağlık

Leave a Reply