Hafta sonu halimiz yine keşfetmek üzerineydi. Dolandık, turladık, enfes bir Cumartesi günü geçirdik.
Bu seferki rotamız; Ağva / Akçakese / Şile.
Fest Turizm ile Beşiktaş’tan saat 9’da yola koyulduk. Yaklaşık 2,5 saat süren İstanbul Ağva yolculuğumuz pek rahat geçti.
Ağva’ya geldiğimizde ise; Göksu Nehri, Yeşil Çay ve daha pek çok enfes güzellik karşısında harika vakit geçirdik.
Gizlibahçe Restaurant’ta leziz bir yemek yedik ve ardından tekne turu.
Açıkçası inanılmaz keyif aldım Ağva gezisinden. Ağva’da kalınacak oteller tam olarak tekne turu yaptığımız nehir üzerinde yer alıyor. Manzaraları süper. Kalmak için değerlendirilebilir doğrusu.
Kaplumbağaların yaşam alanlarına da kimse dokunmamış burada. Tekne turu yaparken selamladılar hepimizi.
Ağva’nın ardından Akçakese Köyü’ne gittik. Bu köy şu an tamamen restore edilmekte. 90 ev restorasyon için adım adım güzelleştiriliyor. Tabii bu durumda gerçek halinden epeyce uzaklaşan evler de yok değil (!)
Karadeniz’in sert rüzgarları burada gösterdi kendisini. Uçmaya ramak vardı. Köy oldukça sessiz. Her yanda işçiler. Bir Odunpazarı ya da Safranbolu kıvamında olması amaçlanıyormuş.
Köy gezimizi tamamladıktan sonra çıktık Şile yoluna.
Ağlayan Kayalar, Fener ve Şile Merkez turu yaptık. Şile Merkez’de Şile bezlerinden elbiseler, yemek yenilecek kafe ve restaurantlar ve otogar bulunuyor.
Bu arada Şile’ye gitmek isterseniz Üsküdar’dan kalkan otobüsler buraya 3 saatte ulaşıyormuş.
Şile Fener
Şile Dondurmacısı mutlaka uğranması gereken bir yer 🙂
Şile Sahil
Ağva
Akçakese Köyü
Yol Üzeri Karşılaşılacak Detaylar
Kömür Yapımı
Bir gün, kömür yapımına tanıklık edeceğim aklıma gelmezdi. Değişik bir deneyim oldu doğrusu.
Koyunlar & Keçiler & Öküzler & İnekler
Oldukça sevimli bir görüntü oluşturuyor. 🙂
İşte bizim günübirlk Ağva / Şile / Akçakese turumuz bu şekildeydi. İstanbul’a yakın bir yere kaçamak yapmak isterseniz mutlaka buralara göz atmalısınız. Sağlıcakla 😉